Cuisinart GG30-20 GreenGourmet Padella quadrata antiaderente anodizzata dura da 11 pollici

Brand:Cuisinart

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120.71

CUISINART GREENGOURMET SERIE DI PENTOLE ANTIADERENTI ANODIZZATE DURAMENTE Ispirata alle grandi cucine francesi, Cuisinart ha iniziato a produrre pentole professionali oltre 35 anni fa. Costruite con i migliori materiali disponibili per eseguire perfettamente tutte le tecniche di cottura classiche, le pentole Cuisinart GreenGourmet anodizzate dure continuano una lunga tradizione di eccellenza. Oggi, sempre più cuochi casalinghi stanno diventando ecologici... e anche le pentole Cuisinart!Rivestimento antiaderente per qualsiasi compito in cucina Le pentole GreenGourmet di Cuisinart sono progettate con un'esclusiva superficie antiaderente Cuisinart Ceramica, che presenta un rivestimento a base di ceramica senza petrolio che viene applicato a una temperatura pari alla metà di quella dei tradizionali antiaderenti. Il rivestimento non contiene PTFE e PFOA, sostanze spesso utilizzate nelle pentole antiaderenti che negli anni hanno sollevato preoccupazioni per la salute. È stato inoltre sviluppato utilizzando tecniche di produzione che riducono le emissioni nocive di carbonio consumando meno energia. Il rivestimento è anche a base d'acqua, a differenza di altri rivestimenti antiaderenti presenti sul mercato, che sono a base di solvente. Inoltre, le pentole Cuisinart hanno una superficie antiaderente antigraffio che non si stacca. Le nuove pentole sono conformi alla FDA e agli standard europei RoHS per prodotti rispettosi dell'ambiente. Queste padelle devono essere lavate a mano con un detergente delicato. Cuisinart ottiene anche un credito verde dalla confezione, realizzata con materiali riciclati al 100% e stampata con inchiostro di soia biodegradabile al 100%. Le padelle offrono una conducibilità termica superiore, richiedendo meno energia per raggiungere la temperatura di cottura desiderata. Più duro dell'acciaio inossidabile, l'esterno anodizzato duro della padella è denso, non poroso e altamente resistente all'usura per una maggiore durata e prestazioni professionali, nonché una distribuzione del calore rapida e uniforme. Inoltre, i manici in acciaio saldamente rivettati sono realizzati utilizzando il 70% di acciaio inossidabile riciclato ed è adatto al forno fino a 500 gradi F, quindi il cibo può essere rosolato sul piano cottura e poi trasferito al forno per terminare la cottura. CARATTERISTICHE DEL PRODOTTO * I manici rivettati in acciaio inox rimangono freschi sul piano di cottura * L'interno antiaderente in ceramica senza petrolio aiuta a risparmiare olio * Esclusiva tecnologia antiaderente Cuisinart Ceramica * Adatto al forno e alla griglia * L'imballaggio è realizzato con materiali riciclati al 100% ed è stampato con inchiostro di soia I manici sono realizzati con il 70% di acciaio inossidabile riciclato non è necessario aggiungere olio o burro per evitare che i cibi si attacchino. Se si desidera esaltare il sapore e l'aspetto dei cibi, è sufficiente aggiungerne solo una quantità minima sulla superficie antiaderente delle pentole. 2. Cottura ad alta efficienza energetica: selezionare una dimensione del bruciatore che corrisponda al diametro del fondo della padella. Quando si cucina su un fornello a gas, assicurarsi che la fiamma tocchi solo il fondo della padella. Se la fiamma si estende sui lati della padella, l'energia viene sprecata. 3. Facile manutenzione: lascia raffreddare le pentole Cuisinart GreenGourmet prima di pulirle. Le pentole devono essere lavate a mano con acqua calda saponata e una spugna o un canovaccio morbido. Non utilizzare lana d'acciaio o altri cuscinetti metallici o abrasivi che possono graffiare le pentole. Dopo il lavaggio, risciacquare abbondantemente e asciugare immediatamente. 4. Pulizia dell'esterno: le pentole Cuisinart GreenGourmet hanno una finitura esterna liscia, che ne facilita la pulizia e la manutenzione. I residui di cibo o gli accumuli sulla parte esterna delle pentole possono essere facilmente rimossi con acqua calda e sapone e un tampone abrasivo. L'esterno di Cuisinart Cookware, come altri marchi, mostrerà segni di usura con l'uso continuo. Questa condizione non influirà in alcun modo sulle prestazioni di cottura superiori delle vostre pentole. 5. Conservazione conveniente: le pentole Cuisinart GreenGourmet hanno una finitura esterna liscia, che ne facilita la pulizia e la manutenzione. I residui di cibo o gli accumuli sulla parte esterna delle pentole possono essere facilmente rimossi con acqua calda e sapone e un tampone abrasivo. L'esterno di Cuisinart Cookware, come altri marchi, mostrerà segni di usura con l'uso continuo. Questa condizione non influirà in alcun modo sulle prestazioni di cottura superiori delle vostre pentole. UTENSILI DA CUCINA ADEGUATI Si consiglia di utilizzare utensili in plastica o legno nelle pentole Cuisinart GreenGourmet per mantenerne l'aspetto e le prestazioni. Evitare di tagliare gli alimenti o utilizzare utensili affilati come forchette, coltelli, schiacciapatate o fruste che possono graffiare la superficie di cottura. Lievi segni superficiali e abrasioni sono normali e non influiranno sulle prestazioni del rivestimento Cuisinart Ceramica. PENTOLE DUREVOLI PER UNA VITA DI OTTIMI PASTI Con un po' di cura, godrai di una grande prestazione dalle tue pentole Cuisinart GreenGourmet per gli anni a venire. Di solito è sufficiente un accurato lavaggio delle mani dopo ogni utilizzo. Ma se le padelle diventano croccanti o molto unte, un paio d'ore di immersione in acqua calda e saponata e un leggero sfregamento le faranno sembrare nuove. Condire le tue padelle due volte all'anno aiuta a mantenere prestazioni ottimali, ed è facile! Basta aggiungere mezzo cucchiaio di olio vegetale e spalmarlo su tutto l'interno, fino al bordo. Quindi mettere la teglia in un forno preriscaldato a 300 ° F per un'ora. Rimuovere con attenzione la padella, lasciarla raffreddare completamente e rimuovere l'olio in eccesso con un tovagliolo di carta. Sii gentile con le tue pentole! Evitare l'impilamento, che potrebbe causare la scheggiatura dell'interno in ceramica. Mettilo in mostra su una griglia per pentole Cuisinart o conservalo con cura, con un po' di respiro, nei mobili della tua cucina.

L'imballaggio è realizzato con materiali riciclati al 100% ed è stampato con inchiostro di soia. L'esclusiva superficie antiaderente Cuisinart Ceramica è priva di PTFE, PFOA e petrolio. Manico in acciaio inossidabile riciclato al 70%, rivettato e resistente al freddo. Piastra quadrata in alluminio anodizzato duro da 12 pollici con interno in ceramica antiaderente altamente resistente. Conduttività termica superiore con conseguente minor consumo di energia; sicuro in forno.
Brand Cuisinart
Capacity 1 Liters
Color Black
Customer Reviews 4.5 4.5 out of 5 stars 4,333 ratings 4.5 out of 5 stars
Department Unisex
Has Nonstick Coating Yes
Is Discontinued By Manufacturer No
Is Dishwasher Safe No
Item model number GG30-20
Item Weight 2.84 Pounds
Manufacturer Cuisinart Cookware
Material Aluminum
Number of Pieces 1
Product Care Instructions Hand Wash Only
Product Dimensions 11.6 x 19.5 x 3.95 inches
Special Feature Oven Safe, Non Stick

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Scritto da: Mary D
Good basic pan
This is my first Cuisinart pan and it is not too bad. It cleans up pretty easy and I mostly got it to make omelettes. It’s a small pan, but you can still get a lot in there.
Scritto da: Kent Haskett
good order
Good experience ordering this item
Scritto da: Sui Lin Chee
Non-Stick Surface - Less Toxic than Teflon (PTFE) Based Non-Stick
The Cuisinart brand has been owned by Conair (known for hair dryers & small appliances) since 1989. The Cuisinart founder "invented" the food processor around 1973, but there has never been anything French about the company except the name (the inventor discovered food processing concepts in France, though). The non-stick ceramic-based coating works well, with food not sticking to the surface. The ceramic coating has a slight graininess which I didn't expect for a surface that is intended to not bond with other matter. Comes w/ a lid, which explains the higher pricing - there are many other ceramic-based non-stick 12" woks for about $30 without a lid -- a lid separately sells for about $25 so the all-in price is competitive. However, 3 common complaints by other buyers: (1) non-stick becomes sticky after use, (2) high heat, and (3) induction cooking (?). (1) It seems the major complaint is that it "fails" after some use. I haven't owned it long enough (say 6 mos. of constant use) to comment, but when a non-stick surface is causing food to stick, my educated guess is that (i) the surface has worn away or delaminated, or (ii) a film deposit has covered the surface. Using non-metal cook utensils should avoid wearing down the surface (if not a product defect), so a film deposit is likely the cause of sticking. Users say they soap clean the wok after each use, but it may not remove every bit of cooked-on matter. I have many kitchen items with baked- or cooked-on food residue that a normal soap/water cleaning won't remove. For this, Cuisinart says to soak in soapy water for a couple of hours, and use a Dobie pad (whatever that is). So, to address the filming of the surface, I suggest the following: * Do NOT to use spray oils because they leave a film -- is it true ? I don't know, but it's been mentioned (maybe by Birthers or climate change Merchants of Doubt). * Another poster is on the crusade saying to use hi-concentration vinegar to get rid of film -- maybe it makes sense because I've heard about vinegar to clean drip coffee makes & dish washers by running vinegar to get rid of residue & buildup. This means any acidic liquid (lemon juice, etc.) may also work. Added 02/2017 -- following another poster's advice, I don't use soap - - basically, season the wok per Cuisinart's instructions, then after each use, use water to soak the bottom surface, then I use 2 x 1/2 sheet paper towels to clean & wipe - - first sheet to get off food residue, then the second 1/2 sheet to absorb resident liquids. I was concerned that without soap, the wok would be 'dirty", but "wiping" preserves the the seasoned non-stick effect that would be eroded by soap. So, I've just been wiping. (2) High Heat - Basically, after reading Cuisinart's "documents" (excerpted below), the precaution AGAINST high heat is related to burning YOUR food, but the wok is safe to 500 degrees broiler, and should not be warping. Cuisinart's seasoning directions including placing the wok in a 300 degree oven for one hour. However, if you've using a 15,000 btu burner, then a carbon steel wok (with oil seasoning) is the better choice - - high heat also means a lot of oil fumes (and greasy range), so if you can tolerate that, than seasoning a carbon steel wok is a better choice. Cuisinart literature - "Never use Cuisinart GreenGourmet Cookware on high heat or food will burn. The Aluminum core of this cookware heats quickly and its even heat distribution prevents hot spots. We recommend using a low or medium setting for most cooking. To boil water, medium-high is sufficient. Never leave Cuisinart Cookware or any pan empty over a hot burner. Doing so can ruin the pan and void the warranty and cause damage to the stovetop." "Cuisinart . . . can be in the oven up to 500 degrees F. Cookware is broiler safe." (3) Induction cooking (?) -- the box shows gas, electric, glass ceramic and halogen, but NOT induction (presumably not magnetized). Seasoning (?) -- per Cuisinart, "Seasoning your pans twice a year helps to maintain optimal performance and is easy! Just add a half-tablespoon of vegetable oil and spread it around the entire interior right up to the rim. Then place the pan in a preheated 300 degree F oven for an hour." The box has a label saying "Made and printed in China" so I assume both product & box are manufactured there. Cuisinart also has the model 626-32H Chef's Classic Nonstick Hard-Anodized 12-1/2-Inch with a Teflon like (PTFE based) surface, but without PFOA. Given that PTFE is emitted, and PFOA doesn't leave the body, and both are either pollutants or suspected carcinogens, why use a petroleum/chemical based surface with your food ? What this says is that ceramic non-stick is not "buy, use & forget" like today's no-frost freezers -- manufacturers don't seem to be helping with addressing "stickiness" (just like washer manufacturer's deny the smell & mold of front loaders - for that & other HE washers, one poster say run a load w/ 1-2 dishwashing detergent pellets which do the same thing as the $1 washer cleaner pellets. My sample has a dent on the metal wrap of the glass lid. It appears to be a factory dent because the lid itself was well wrapped in cardboard & paper, and the entire box was shipped by Amazon in an outside box w/ paper (Amazon is not only a great retailer, but a fantastic shipper -- always something outside the actual retail box).
Scritto da: Amazon Customer
High quality pan
Larger size pan for cooking for 4 to 6 people. Very nice ceramic non-stick finish!
Scritto da: Kevin Collins
Nice set- but the pot handles CAN GET VERY HOT
I see a lot of reviews by people blanking calling the handles on this set as not hot to the touch during the cook. The pans, yes, this is true. The Dutch oven and 3-quart pan- THE HANDLES GET VERY HOT if you are on a large gas burner and the fire is spread out underneath. Maybe it is people cooking on induction or electric element stoves they don't get hot, so if you use gas beware. I mean, this is just like cooking with fire on anything, I'm not surprised or disappointed, just don't read these comments and be surprised when you touch the dutch oven handles when boiling a big batch of dried pasta and you get burned not using potholders.
Scritto da: Cattail
Disappointed
Overall it's not a bad set of cookware for light use. It generally does a good job as far as the actual cooking goes. But the frying pan which got nearly daily use lost its non-stick quality very quickly. Food sticks badly while cooking and the pan is harder to clean than a regular pan that doesn't have a nonstick finish, so I no longer use it. The saucepans and soup kettle are doing much better but they are used only a few times a month. I certainly had hoped to get more than a year's worth of use from the frying pan. I definitely wouldn't buy this again.
Scritto da: Michigan girl
Cooks evenly.
The pour spout on one corner was wonderful to drain the griddle. I have lots of Cuisinart products and have not been disappointed!
Scritto da: McKinzie Creager
Great pan
We need a skillet that would be safe to cook on in front of our bird. This works great! Very happy with our purchase
Scritto da: Patricia Watson
Exceptional pan
Truly delightful to cook with this pan. The clean-up is simple...it really is non-stick and easy to clean. Thanks!
Scritto da: Pudloo
Great value.
I have been using this set for 3 months now and am very happy with the quality. Nothing sticks to them. I am following the instructions not to clean them in the dishwasher, which I thought would be a pain. However, they are very easy to wash and it is nice not to have my dishwasher filled up with pots and pans. I'm very happy with this purchase. I would note that the size of the pots and pans in this set are not excessively large. They work well for me as I'm cooking for one or two people normally. I think that they would be too small if I was cooking for a larger family. Update: after one year's use I am still very impressed with the quality of this product.
Scritto da: Ksenia Vlassova
so far so good - loving it
it is everything as described, i enjoy using it. Though it is not dishwasher proof but otherwise perfect.
Scritto da: Ne
I am used to a flat sauce pan and enjoy the openness it gives for my poha and sabudana ...
I am used to a flat sauce pan and enjoy the openness it gives for my poha and sabudana without having to add a lot of oil. Besides it doesn't have any toxins that can leach into my food because someone used stainless steel spoon in the pan. Love love love it..
Scritto da: Nyle
Good quality, weight, and easy to wash.
I would say this is a solid purchase for an everyday home cook; the weight of each piece has good and are comfortable to hold. The handles do not get hot. I shopped around before purchasing and also went into a departmental store to shop around before my final purchase. Easy to wash and clean. Highly recommended.

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